05 joulukuuta 2013

Viikkotreenit ja puomikammon selätystä

Tämän päivän treeneistä ei mitään uutta ja ihmeellistä. Teemana valssit ja persjätöt ja samat ongelmat mitä yleensäkin. Voi ärsytys valssit kun mä tiiän, että mä oon myöhässä, mut mun kroppa ei tottele mun aivoja käytännössä tai jotain. On ehkä ärsyttävintä ikinä kun tietää mitä pitäis tehdä mut jotenkin ei vaan mukamas pysty eikä osaa. Ratapohja kutakuinkin alla olevan kuvan mukainen.
Valssi siis tuohon keskimmäiselle hypylle ja rataa tehtiin molempiin suuntiin. Samaten perjättö tehtiin takaakierron jälkeen keskimmäisen hypyn jälkeen.

Olis niin paljon kaikkee mitä pitäis käydä treenaamassa hallilla. Miksi, oi miksi halli ei vois olla vähän lähempänä? Ois ihana asua jossain ihan naapurissa ja vois käydä hallilla halutessaan vaikka joka päivä. 

Viime omatoimitreenit käytettiin pitkälti puomin kans taistellen vaikka suunnitelmissa oli kyllä tehdä muutakin... Haukkuvaaran episten puomiepisodin jälkeen pilkun mielestä jopa Jattilan tutut puomit olikin pahoja ja ilkeitä keinuja. Opeteltiin siis puomi käytännössä uudestaan. Joko se hyppeli alas (kunnes otin sen hihnaan) tai sitten hiipi puomia ylös lähestulkoon maaten ja odotti vaan millon se "keinu" lähtee laskeutumaan. Kun tasaselle pääsi niin oli taas ok (hei jee, tää ei liikukaan!) ja meni loppuun asti ihan rennosti. Kunnes taas uudella toistolla "unohti", että tehdään puomia. Juu-u. Monet toistot ja superpallopalkkaukset saatiin tehdä ennenkuin lähti puomille mielellään ja laukka-askelin. Keskityttiin sitten siihen, että se osaa hakea puomille itsenäisesti pelkästä käskysanasta. Ja muutamat putkihöntsät tehtiin loppuun, että jäi koirallekin treeneistä positiivinen kuva. Semmosta. 

Millon viimeks me ollaan edes koskettu keinuun, saatikka että keinulla ois tapahtunu jotain minkä takia sen nyt pitäis noin aristella? Omituinen on koiran mieli. Ehkä me ei sit yhdellä kertaa tehdä sekaisin puomia ja keinua ennenkuin se selkeästi käskysanan molempiin osaa ja siten suuremmalla todennäköisyydellä erottaa esteet toisistaan. Taitaapi olla keinullakin tiedossa ongelmia jos yhtään osaan ennustaa...

6 kommenttia:

 1. Pilkullisten juttu selvästikin noi puomi-keinu ongelmat :D Helmi ei erota niitä vieläkään kunnolla, varsinkaan vieraissa halleissa. Minulla on eri käskyt ja rytmitän juoksunikin eri tavalla. Paljon palkkaa eri variaatioilla (heittopalkka, namikuppi, valmis palkka alastulolla, etupalkka, palkka siinä missä keinu alkaa liikkua...) ja paljon toistoja on auttanut meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vissiinki sitte :D Viititkö avata millälailla rytmität juoksun erilailla? Mä kun olen ihan varma, ettei pelkkä käskysana riitä erottamaan esteitä toisistaan, varsinkin sitten vauhdissa radalla niin kaikki mahdolliset apukeinot otetaan testiin :) Toistojahan tuo joo vaatii, sillä pitäis sinne hallille päästä useammin kuin kerran viikossa viikkotreenien lisäksi...

   Poista
  2. Puomille en ohjaa juurikaan kädellä ja juoksen lujaa eteenpäin, käskytän alussa kiipee,kiipee,kiipee... Keinulla ohjaan, en juokse niin lujaa ja käskytän rauhallisesti "keinu". tai näin ainakin pyrin tekemään :D Ollaan tehty myös semmosta rallittelua et helpolla ympärän muotoisella radalla on keinu ja puomi + muutama hyppy/putki, sit sitä mennään muutamaan kertaan ja muistaa rytmittää ja käskyttää oikein. Meillä toiminut, auttanut koiraa erottamaan esteet toisistaan.

   Poista
  3. Kuulostaa järkevältä. Täytyy tuota rinkiä tehdä siinä vaiheessa kun yksittäin esteet sujuu, tai lähinnä kun saadaan keinu tarpeeksi sujuvaksi.

   Poista
 2. Mikä radanpiirrustusohjelma sulla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ladannu tästä linkistä: http://auneli.pp.fi/tuomas/flextrcE.exe :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!