03 joulukuuta 2013

Kranio-sakraaliterapiaa

Sarjassamme pilkku testaa.

Jali kävi tänään siis kranio-sakraaliterapiassa. Ne joille hoitomuoto ei sano mitään (kuten minulle aikaisemmin) niin lyhyt infopläjäys: "Kranio-sakraaliterapia on lempeä ja hellävarainen hoitomuoto, jonka juuret ovat osteopatiassa. Kranio-sakraaliterapia perustuu kranio-sakraalirytmiin ja sen manipulointiin." Lisää voi lukea esim täältä.

Pilkussahan ei varsinaisesti ole mitään "vikaa", jonka takia sen hoitoon halusin. Lähinnä kun kuitenkin harrastellaan niin hyvä tsekata, että kaikki on kunnossa ja uteliaisuudesta päädyin testaamaan tuota KST:tä kun hoidon hintakaan ei ollut ihan hirveä.
Paino oikealla puolella, vasen jalka taaempana jep
Vähän olen katsonut, että se ehkä liikkuu takaa välillä jotenkin jäykästi ja varoo vasenta puolta. Saman huomasi myös hoidon tehnyt Päivi heti alussa kun Jali tutkaili hoitohuonetta. Ennen kuin edes omia huomioitani olin kertonut. Jali ei kuulema käytä takapäätään ihan tasapainoisesti vaan tuppaa esim pyörimään ja siirtämään painoa vain yhteen suuntaan ja seisoo toinen jalka taaempana. Hoito oli hyvin erilaista mitä aiemmat hierontakäynnit, hyvin pieniä liikkeitä ja koira sai itse valita hoitoasennon. Jali luuli autossa selkeesti, että ollaan menossa agihallille ja oli vähän levoton myös hoitohuoneessa eikä oikein tahtonut rauhoittua paikoilleen. Osansa varmaan myöskin sillä, että hoitohuoneessa oli ollut kuulema äskettäin kissoja, jotka pilkun nenään toki vielä haisivat. Kyllä se siitä sitten vähitellen rauhoittui, vaikka lopussa pitikin vähän piipata, että vieläkö tuo tyyppi meinaa kauankin mua hiplata.

Et viittis jättää rauhaan
Loppujen lopuksi mitään suurempaa ongelmaa ei mistään löytynyt. Takapäässä oli jotain häikkää, jota Päivi ei ihan saanut paikannettua vaikka epäili, että ongelma oli SI-nivelessä. Tämä näkyi kuulema hieman kohonneena takaosana (alue juuri ennen häntää), joka hoidon jälkeen oli laskeutunut alemmas. Minä en mitään huomannut, eikä ihmekään kun Päivin mukaan kyse on ihan milleistä ja eron huomasi lähinnä koiraa tunnustelemalla. Hiukanko muuten koira naksui (semmosta jännää hiljasta naksuntaa), kun takaosaa käsiteltiin! Naksuminen oli kuulema ihan hyvä juttu, ainakin hoito vaikutti ja ns. palaset naksahteli oikeille paikoilleen. Naksahtelu voi kuulema johtua monestakin seikasta, mutta sinäänsä se ei ole mitenkään vaarallista. Samaten jalan lihaksissa näkyi välillä elohiiren tyyppistä nytkähtelyä eli kyllä siellä jotain hoidon aikana tapahtui. Selkärangassa oli myös yhdessä kohtaa ihan pienen pieni vinouma, joka saatiin suoristettua. Lopussa Päivi käytti myös laserhoitoa.

Kaikki nämä saatiin siis korjattua ja koira käytti takapäätään paljon tasapainoisammin heti hoidon jälkeen. Jopa minä huomasin eron. Se selkeästi siirsi painoa seistessä nyt molemmille jaloille, eikä koko ajan vain toiselle puolelle. Selkeämmin hoidon vaikutukset näkyvät kuulema noin viikon päästä, joten mielenkiinnolla katsellaan huomaako koirassa mitään eroa.

Oli kiva kuulla, ettei koirasta löytynyt mitään suurempaa vikaa! Ja kehui, että Jalilla on kuulema oikein kivasti lihasmassaa. Otetaan tässä pari päivää nyt vähän rauhallisemmin, mutta saatiin kuitenkin lupa torstaina osallistua agitreeneihin kerta mitään suurempia korjauksiakaan ei tehty. Vaikka hoidon aikana ei koira kummemmin rauhoittunut, niin nyt kyllä väsyttää :)

4 kommenttia:

 1. Missä kävit ja paljon oli hintaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuramessa Päivi Kvistillä eli täällä:http://www.tmipaivi.com/p/koirat.html :) 35e maksaa käynti vielä vuoden loppuun asti, tammikuusta alkaen sitten 40e.

   Poista
 2. Mäkin laitoin joskus Päiville viestiä, mutta en oo nyt muistanu varata aikaa. Pitäis Saku viedä hoidettavaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hommasin ajan vielä kun pääsi noilla halvemmilla hinnoilla :D Voisin kuvitella, että tuosta hoidosta vois olla Sakulle hyötyä ja taitaa olla halvemmat hinnat mitä "normaalit" osteopatiahoidot? Välillä kyllä miettii että kaikkeen sitä rahaansa käyttää kun koiran kroppaa huoltaa paremmin mitä omaansa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!