09 tammikuuta 2014

Valssaten uuteen vuoteen


(Varoitus, allaoleva postaus saattaa sisältää paljon huutomerkkejä ja innostunutta paasausta mikä tuntuu olevan kovasti postausten teema nykyään)

Jo-oo
Just noin
A-haa
Sä osaat!


Vuoden ekat ohjatut treenit! Koutsi ilmotti, että on sairaana, mutta oli onneksi saanut hommattua meille tuuraajan pitämään treenit. Kun kuulin, että teemana oli valssit niin olin jo valmiiksi voi ei, apua. Toisaalta taas jes, koska niihin valsseihin kaipaan sitä treeniä.


Rata oli kutakuinkin yllä olevan kuvan mukainen. Jätettiin koira lähtöön ja vapautettiin koira putken kauimmaisen pään kohdilta. Ennakoiva valssi esteelle 3, josta sitten koira "kuljetettiin" neloselle, johon pakkovalssi ja loppuun vielä ennakoiva valssi kutoselle. Fiilikset oli jopa kutakuinkin niinkuin alkuun kirjoittamissani Erinin Sä osaat kappaleen sanoissa, paitsi että ME osataan! Saatiin pari super hyvää onnistumista, se tunne kun kaikki kloksahtaa nappiin on jotain ihan parasta! :)

Liikkuvat valssit, jossa mun pitäis päästä sijottumaan valssin aikana jotenki fiksusti on mulle ehkä ne vaikeammat. Nuo ennakoivat suju tosi hyvin kunhan maltoin luottaa ja lähettää koiran ajoissa hypylle eli oikeasti ennakoida. Ja rauhoittaa sen oman ohjaamisen. Pari kertaa Jali lähti liikaa mun ohjaukseen eikä irronnut hypylle, mutta muuten meni tosi hyvin kunhan sain pidettyä oman pääni kasassa. Ja nekin kerrat meni ehkä mun piikkiin kun liian hätäsesti ohjasin (yleensä kun ajattelen liikaa). Se kyllä osaa irrota ja se osaa myös kääntyä kun kerron sille ajoissa, että se käännös on tulossa. Vois koittaa luottaa siihen koiraan! Kun Jalsukin oli tänään taas niiin hieno!

Pakkovalssi neloselle oli jännä. Mä en ikinä ois hokannu ohjata sitä estettä näin ja se tuntuikin ensin vähän hassulta. En jotenkin edes osannut ajatella sitä pakkovalssina aluksi, mutta nyt kun miettii niin semmonenhan se selkeästi oli vaikka esteelle tultiinkin viistosti. Lähti sujumaan kun käänsin koiran tarpeeksi ajoissa hypylle ja sain linjan oikeaksi ja silloin kun se onnistui niin fiilis oli ihan jjeeeee!

Selvittiin valsseista ilman älyttömiä kaarroksia, miten tää on mahdollista?

Psst. saatoin ostaa tänään kisalisenssin- ihan vaan varmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!