30 marraskuuta 2015

Mustaa, valkoista ja harmaata. Ja vastauksia kysymyksiin!

Näitä haasteita on taas kertyny ihan kivasti, koitan saada näitä pikku hiljaa tehtyä pois. Kivahan näihin on vastata, mutta kun on samaan kysymykseen vastannut jo monet kerrat niin välillä tuntuu että vaan toistaa itseään. Onneksi joukossa on aina uusiakin kysymyksiä :)
Kuvituksena viimeiset Jyväskylä otokset. Olin niin onnellinen kun saatiin vielä Jyväskyläänkin (hetkeksi) lunta. Kivuttiin siis Laajavuoren huipulle ja nappailtiin vähän posekuvatuksia. Moikka Jyväskylä, ehkä me tavataan vielä! (Mä ihailen niitä joiden kuvat on muokattu samoille sävyille. En oo vielä päässyt samaan kun tykkään muokkailla aina sillon ja tällön ja sitten kuviinkin mystisesti ilmaantuu aina eri sävyjä vähän mielialankin mukaan eikä mulle ole oikein vakiintunut mitään omaa tyyliä. Koittakaa kestää :D)
Ensimmäisestä haasteesta saan kiittää Sinisukka-blogia.

1. Mikä sai sinut valitsemaan juuri sen rodun/rodut, mitä sinulla on nyt kotona? Oletko tyytyväinen valintaasi?
Tähänkin olen varmaan joskus vastannut. Mutta hyvin tiivistetysti halusin aktiivisen (muttei liian aktiivisen), keskikokoisen-suuren ja monipuolisen koiran joka jaksaa monessa menossa mukana ja jonka kanssa voi vähän kokeilla kaikenlaista. Olen tyytyväinen.
2. Mikä oli ensimmäinen käsky jonka opetit koirallesi/koirillesi, miksi?
Hmmm. Varmaankin opettamalla opetin ehkä jonkun tyyliin istu-käskyn. Koska jokaisen koiran kuuluu osata istua? En muista!
3. Mitä mieltä olet oman rotusi/rotujesi kasvatuksesta, onko jotain mihin haluaisit muutosta jalostuksessa?
Täällä bloginkin puolella olen kirjootellut näistä uraattikivi ongelmista. Jos mulla ois multiallergia-atoopikko niin varmaan markkinoisin sen puolesta, muttakun se on vaan vissiin helpompi puuttuu siihen mistä on omakohtaista kokemusta. Uraattikivien kanssa ollaan menty kivaan suuntaan sillä LUA-koirien määrä on Suomessakin kivasti lisääntynyt ja useampi kasvattaja on lähtenyt touhuun mukaan! Minä näkisin myös enemmän luonnepuolen jutuista osoitusta ja toki niitä harrastustuloksia, mutta ymmärrän kyllä että rotu on lähinnä seurakoira vaikka ne pk-oikeudetkin löytyvät.
4. Onko koirallasi/koirillasi ollut ongelmakäyttäytymistä, jos on niin mitä?
Vastannut aiemmin näin: "Nojuu. Meillä on vielä välillä ongelmia ohitusten kanssa ja sen lisäksi vapaanaoloissa riista ja joskus toiset koirat tuottavat ongelmia... Ahnepossu hyppii myös tiskipöydälle ruuan toivossa kun jää yksin."
5. Mieleenpainuvin onnistuminen koiran kanssa?
Se kun meidän yhteistyö alkoi pikku hiljaa pelittää. Kaikki onnistuneet treenit ja kisat joiden jälkeen ei voi olla hymyilemättä.

6. Haluaisitko itse joskus kasvattajaksi?
Aiemmin vastailtu: "En tiedä, ehkä? Toisaalta en usko, että pystyisin tekemään niitä päätöksiä mitä kasvattajien joutuu tehdä. Mistä tietää tehneensä oikeat valinnat? Mitkä (terveys/luonne)seikat ovat niin merkittäviä, ettei koiraa (sukua) voi käyttää jalostukseen? Toisaalta kiinnostaisi, mutta ehkä se vastuu olisi liian suuri tai ottaisin sen liian suurena. Pyrkisin täydellisyyteen vaikkei se ole käytännössä mahdollista."
7. Harrastatteko jotain lajia, mitä ja miksi? Haluaisitteko harrastaa jotain lajia?
Harrastellaan tokoa, rally-tokoa ja agilityä. Agilityä alettiin puuhaan ensimmäisenä, koska se oli niiiiin makeen näköistä. Ja siistiähän se oli. Nyt on jäänyt vähän olosuhteidenkin pakosta hunningolle. Tokoa ollaan tehty oikeastaan myöskin koko ajan jonkun verran. Alussa hyvinkin "ei tosissaan" mutta pikku hiljaa vienyt kyllä mennessään ja tokon pilkunviilaaminen onkin ihan superhauskaa! Tokossa korostuu myös ehkä jotenkin enemmän se yhteistyö, agility kun on vauhdikkaana lajina monelle koiralle itsessään motivoivaa, mutta tokoon se motivaatio pitää rakentaa ihan muuta kautta. Rally tuli mukaan vähän vahingossa. En uskaltanut tokokokeeseen, mutta päädyttiin yrittämään rally-kokeeseen ja sehän olikin ihan hauskaa. Nosework on meille sellaista ihanan (omistajalle) aivotonta aktivointia.

Haluaisin ehkä edelleen treenata kunnolla hakua+pk-tottista. Olen aika varma, että Jalista olisi myös niihin kokeisiin, mutta vaatisi kyllä töitä. Luulen, että jää seuraavan pennen harteille tämä pk-puoli ellei nyt vakiinnuta jonnekin ja päästä johonkin sopivaan ryhmään. Niiin ja mejä kiinnostaa myöskin testata. 
8. Pahin asia, jota koirasi on rikkonut?
Siskon uudet nahkakengät.
9. Oletko tyytyväinen koirasi arkitottelevaisuuteen?
Olen ja en. Vielä on petrattavaa...
10. Oletko käynyt koirasi/koiriesi kanssa näyttelyssä?
Olen. Käytiin hakemassa se "harrastus H" vaikken tiedä tehdäänkö me sillä mitään.
11. Tämän vuoden paras hetki/muisto?
Koirailun osalta varmaan nuo ekat tokokisat.

ps. Joo ei tuu joulukalenteria, ei vaan kerkeä. Eiköhän näitä kalentereita löydy muista blogeista :)

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Todella hienoja :) Missäs päin te vaikutatte nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitääään! Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaalla, kuukauden päästä toivottavasti jossain muualla. On matoa koukussa vähän ympäri Suomen ja toivotaan, että jostain nappaa! :D

   Poista
  2. Niin sitä pitää! Minä pidän peukkuja sulle :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiiittss! Mäkin tykkään, että tuli ihan onnistuneita :) Oli olosuhteet kaikinpuolin kohdillaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!