16 kesäkuuta 2014

Toktok tokkoo

Kirjotetaas välillä tokojuttujakin ylös. Käytiin Tiinan kanssa pyörähtämässä Killerillä tokoamassa.

Jali teki hyvällä vireellä. Seurasi autosta ensin Pongon tokoilua ja meinasi alussa vähän olla ylivireessä ja liikkeelle lähdöt oli hieman, hmmm, vallattomia :D Parin huomauttelun jälkeen olikin ihan pätevä. Tehtiin muutamat seuruupätkät, en viitsinyt alkaa nillittämään pikkujutuista tai jankata mitään erityisemmin kun edelleen halusin vain tehdä hyvällä fiiliksellä ja vireellä. Kivaa seuruuta se pääsääntöisesti tekikin vireestä huolimatta tai ehkä ennemmin sen ansiosta. Mä niin tykkään siitä kun sen vire on kohdillaan ja se tekee innolla <3 Teki koko treenin hirmu kivalla ilmeellä!
Otettiin parit liikkuroidut (käskytetyt, ohjatut, samapa tuo :D) seuruut. Alussa luoksepäästävyys, jossa ensin nousi vastaan, mutta vakavoitui hyvin kun Tiina perääntyi ja käskytin uudestaan sivulle. Otti kivasti itse kontaktin toisella kertaa ja antoi koskea vaikka selvästi ihan vähän ällötti kun tullaan käpälöimään. Olin kyllä ihan tyytyväinen varsinkin kun vakavoitui hyvin töihin ekan nousemisen jälkeen ja sen asenne tuntui olevan "ai tää on tätä kontaktin häiriötä".

Liikkuroituna seuraaminen tuntui ainakin samanlaiselta kuin vapaana seurailut. Toisin kuin möllitokossa, jossa liikkuroitu seuraaminen oli ihan kamalaa. Tilanne oli toki erilainen eikä minua jännittänyt. Pitäisi opetella kääntymään, en vain osaa. Seuraaminen oli ihan kivaa jos käännöksiä ei lasketa ja piti kivasti kontaktia. Mölleistä oppineena olen opettanut sille "liikkeen alkuja", ts. olen palkannut sitä "valmis" sanan jälkeen ja lopulta vaatinut sen kontaktinkin ennen palkkaa. Ilokseni se toimi myös liikkuroituna ja palautti kontaktin "valmis" sanalla ennen seuraamista. Jes! Toivon mukaan jatkossakin (sitten joskus kokeissa) saan koiran kontaktin liikkeiden alussa tarvittaessa takaisin tuolla konstilla.
Otettiin myös paikkamakuu. Lyhyellä matkalla, ajasta en osaa sanoa kun sekosin itse laskuissa. Nousi kerran jostain syystä ylös ja lähti hipsimään minua kohti, mutta muuten pysyi hyvin. Paikoitellen piippaava Pongo vieressä ja meidän takana kulkevat rämisevät autot ehkä paineisti liikaa, en osaa sanoa? Ei ollut erityisen levoton, vähän haisteli Pongon suuntaan. Palkkailin paikaltani äänettömästi huulion avulla kun otti kontaktin ja oli rauhassa.

Loppuun höntsättiin parit luoksetulot Tiinan ja Pongon treenatessa kauempana. Näkyi kyllä, ettei tätä ole turhan usein treenattu, meinasi olla alkuun vähän laiskaa sivulletuloa. Paransi loppua kohden mukavasti.

Jali kävi loppuun tekemässä hallilla myös muutamat toistot keinua ja puomia. Meni kokonaisen keinun ihan kivastikin. Alkaa näyttää jo ihan hyvältä, ainoa vaan ettei se edelleenkään todellakaan erota keinua ja puomia toisistaan. Eikai se auta kuin niitä toistoja.

Jäähkälenkillä pilkku ei voinut ymmärtää miksei päässyt Pongon kanssa leikkimään ja meno oli sen mukaista ja näköistä. Kuriton kakara. Onneksi tyytyi lopulta kohtaloonsa, meinasi ihan hermot mennä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!